Актуално

Завръщане към корените – Да правиш хляб у дома

На 2 октомври в 18 часа стартираме нова поредица от събития „Завръщане към корение“. Каним ви на първата среща, на която ще си говорм по темата „Даправишхлябудома – модаилинеобходимост ?“

Култури за производство на хляб – хлебна пшеница, лимец, спелта, камут, царевица
► Мелници
► Брашно – видове, индекси на опаковките, добавки в брашната
► Вода – видове
► Сол – видове
► /Мая /Квас -история, видове, ползи за здравето
► Глутен – култури съдържащи глутен, видове, разлики ползи
► Безглутенови хлябове
► Пълнозърнести и цялозърнести брашна – ползи за човешкото здраве
► Как да направим добър хляб у дома без това да ни пречи на ежедневните задължения
► Хлябът при другите народи
Нашата цел да е ви предизвикаме и да изясните за себе си поставените въпроси. Имате възможност да преоткриете хляба, като вкусна и полезна храна за цялото семейство, така както е било през цялата история на човечеството. Беседата е чисто информационна и няма за цел продаването на стоки или оборудване.Как лесно да си направим страхотен хляб с квас в домашни условия? Какво е важно да знаем за продуктите?
И други „тайни“ ще ни разкаже Борис Тодоров – „успешен семеен хлебар с дългогодишна домашна практика“.
Започваме с теория и ще предстои и практична част.
„Хлябът е Дар Божий“.Лектор: Борис Тодоров „Завръщане към корените“ – обичаи, ритуали, занаяти, работни и духовни практики на нашите предци, всичко това в духа на завръщането към корени ни в прегръдката на нашата майка Земя. Запазвайки духа на Чешкия ден в София, който се проведе миналата година, продължаваме да обръщаме внимание на опазването на околната среда и устойчивия здравословен начин на живот. Очаквайте поредица от дейности и семинари, насочени към практиките за намиране на най-екологичния начин за производство на всичко, от което „наистина“ се нуждаем, за да живеем и използваме пестеливо продуктите на природата за нашия живот.
Вход свободен. Заповядайте!